You are hereSessions / Sessions

Sessions


2012-04-29, Gislövshammar

Jonas's picture

Jonas - Skam den som ger sig

4

 Äntligen gislövs. Förra året seglade jag inte GH en enda gång. Jag tror det gick av vettigt två ggr 2011 och då var jag annorstädes. Lika illa i år och därför var alla lika glada att vara tillbaka I kohagen. Prognosen var tydlig, vinden skulle peaka på kvällen och eftersom jag inte hade någon stopptid tog jag det lugnt. Så lugnt att jag missade den vettiga vinden mellan två och fyra. Under eftermiddagen kollade jag in grabbarna som verkligen kan kräma ur skummet I lätt vind. Andy, Basse, Sinker, Olandersöner mfl visade hur jobbet skall göras.
 
Halv sju var Jocke på plats och då var det bara att dra på gummit. Det var fortfarande light men det började plocka på så smått. Jag inledde med usel segling - lite spolning tappad höjd och kass planing. Men skam den som ger sig, efter en stund ökade det och det byggde mer och mer.
 
Vi körde till kl nio slagen och till slut var det bara jag och jocke kvar. Dagens höjdpunkt var utan tvekan när jag ligger framför något men utan koll på sizen. Jag hör Andreas O vråla KÖR och ser en logga hög perfekt mur bakom mig och Jocke I lovart. Jag ropade KÖR till honom och han droppar in. Samtidigt lägger jag svängen. Vi passerar varandra med max två meter och rider tre svängar var innan vi flippar av. Båda hamnar I plurret och skriker vårvrålet åt varandra. Momentz.
 
Till slut - grymt nöjd att få segla när det peakade.